Entrega Premi «Pep de l’horta» 2020 al millor ninot reinvindicatiu de l’horta sur

 In Casal Bernat i Baldoví, pep de l'horta, Premis, Últimas noticias

Ahir 22 de maig a boqueta nit, en l’acte d’homenage a les Falleres Majors de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur celebrat en Picanya, el nostre president, Òscar Rueda, acompanyat pel nostre secretari, Joan Josep Gimeno, entregaren el premi «Pep de l’Horta» al ninot reivindicatiu valencià de 2020, el qual no havia pogut encara lliurar-se a la comissió guanyadora, a causa de la pandèmia.

El Casal Bernat i Baldoví promou el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer el ninot, entre tots els exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, en que es manifeste una millor posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social,…) o es reivindique front als atacs al mateix.

El Premi “Pep de l’Horta” 2020 fon el ninot presentat per la Comissió Infantil de la Falla de la Plaça d’Europa d’Aldaya. Este ninot nos recordava que hem de comprar productes valencians en els mercats per a defendre la nostra agricultura, ganaderia i peixca.

S’entregaren també dos Mencions Honorífiques: per al ninot gran de la falla gran ‘El Molí’ de Silla, que tractava de la transmissió generacional de la milenària ‘Dansa dels Porrots’, i el ninot infantil de la Falla Barri Sant Francesc de Manises, que tractava dels mònstruos autòctons valencians en la representació de Butoni, Quarantamaula i Gambusí.

Moltes gràcies un any més a la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, i en particular a la Junta Local Fallera de Picanya, organisadora de l’acte.

 
Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt