El llibret, en valencià, com toca

 In Casal Bernat i Baldoví, event, fallera, llibret, valencià

 

Un any més la nostra associació cultural posa en marcha la campanya «El llibret, en valencià, com toca», dirigida a totes les comissions de Falla.
El llibret de Falla, tal com el va concebre Josep Bernat i Baldoví, té dos característiques imprescindibles: estar escrit en valencià, i tindre una explicació en vers valencià de les falles que es planten en la demarcació. 
El contingut del llibret ha anat variant i enriquint-se en el temps, pero la tradició reivindica eixes dos característiques com a imprescindibles en tot bon llibret. I més encara, des de que l’Unesco ha reconegut la poesia festiva i la defensa de la Llengua Valenciana com a dos dels valors bàsics de la nostra Festa.
Per això, per a ajudar a que la vostra Falla complixca en els ‘cànons llibreters», el Casal Bernat i Baldoví vos ho posa més fàcil que mai:
  • Els nostres experts llingüístics faran una revisió llingüística gratuïta dels texts del vostre llibret i, si és precís, vos ajudarem a traduir-los a bon valencià.
  • Si la vostra Falla no conta en un poeta festiu que faça una explicació «completa», el nostre «voluntariat poètic» vos compondrà, també gratuïtament, una mini explicació en 50 versos de la vostra falla. L’explicació no podrà participar en el concurs de Lo Rat Penat pero, això sí, complirà en els cànons llingüístics i poètics de la nostra secular lliteratura festiva.
En qualsevol dels dos casos, la data llímit per a solicitar la nostra colaboració serà el pròxim 31 de decembre de 2019, atenent-se totes les solicituts per estricte orde d’arribada fins a un màxim de 20 llibrets per a revisar i/o traduir i atres 20 llibrets per a realisar eixa ‘mini explicació’ de la falla.

Aixina que, ¡¡¡NO ho deixeu per a demà!!!

Si vols fer us de la nostra «campanya llibretera», posa’t en contacte en nosatros escrivint a casal.bernat.baldovi@gmail.com

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt