Comunicat davant la suspensió de les Falles

 In Casal Bernat i Baldoví, comunicats, covid

El Casal Bernat i Baldoví, davant la suspensió de les Falles per orde governamental, desija mostrar la seua solidaritat en el colectiu faller, i també en tot teixit professional i econòmic que les nostres Festes sustenten i al que donen raó de ser.

Una solidaritat que fem extensiva a les festes germanes de la Magdalena.

Entenem que assegurar la salut de la ciutadania és ara lo prioritari. Si be, temps haurà en el futur  per a analisar si el moment i el modo de dur a terme esta suspensió han segut els adequats.

Volem manifestar que el colectiu faller, com a cos social que en el seu esforç fa possible una festa que és Patrimoni de l’Humanitat, o les comissions falleres com a entitats sense ànim de lucre, no poden ni deuen carregar en els elevadíssims costs econòmics, llaborals, empresarials i llegals que esta suspensió va a tindre.

Tampoc el oficis tradicionals que , com el d’artiste faller, ya estaven passant per un moment crític.

Demanem als responsables polítics valencians que traslladen a les autoritats espanyoles la verdadera realitat sociològica, els condicionaments i l’idiosincràsia d’una festa complexa com la nostra, i que es prenguen les mides necessàries per a que el cost d’esta suspensió no recaiga, una volta més, en l’eslavó més dèbil: els fallers.

Força, unió i ànim a tots. És un día trist. Pero les Falles, com sempres, tornaran a renàixer de les cendres.

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt