Comunicat sobre la situació dels artistes fallers

 In Casal Bernat i Baldoví, comunicats

Des del CBiB estem vivint i seguint molt de prop els problemes derivats de la suspensió de la festa de les Falles per la pandèmia de SARS-CoV-2. Són molts i molt distints, pero ara volem posar el foc en el percentage excessivament baix d’artistes fallers que han pogut accedir a les ajudes promeses per les administracions valencianes per a poder buidar els seus tallers.


Estem en la segona semana de juny i més de la mitat dels artistes fallers seguixen tenint els tallers ocupats per les falles que deurien haver-se cremat el març passat. En les naus plenes no poden desenrollar la seua activitat i mig de vida, puix no poden escomençar a treballar en les falles del 2021/2022, o utilisar l’espai en qualsevol atra activitat que els permeta obtindre els ingressos necessaris per a assumir els gastos de lloguers i imposts que deuen seguir pagant.


Per això, volem alçar la veu, i demanar la colaboració i màxim compromís de les comissions per a exigir a les administracions que siguen especialment sensibles en esta problemàtica, que afecta a un ofici i una festa que són Patrimoni de l’Humanitat.


De la seua pronta i correcta resolució depén casi per complet la supervivència, no a soles de centenars de famílies valencianes, sino la d’una professió sancera que és, ademés, única en el món. Les promeses fetes deuen complir-se i concretar-se, de manera econòmica o material, per a que els artistes disponguen en urgència de l’espai lliure en els seus tallers que els permeta escomençar a treballar.


En esta situació, els fallers i les comissions tenim la responsabilitat de conscienciar al nostre colectiu sobre l’importància que té la Falla i l’artiste faller per a la nostra festa i la nostra cultura.


Esta no és una situació qualsevol, i en els mals moments tots hem de recolzar-nos mútuament per a assegurar la continuïtat d’una festa única. És en este moment quan devem actuar en generositat i pensant en el be comú d’una cultura més que centenària com la fallera.


Recolzem, igualment, als gremis d’artistes fallers en les mides de pressió i defensa dels interessos de la seua professió que decidixquen posar en marcha, per a que tots els artistes, ya siguen agremiats o no, disponguen d’igualtat de condicions per a escomençar en la seua nova normalitat.


El món faller no pot permetre que esta situació s’allargue ni un mes més. Els acorts entre fallers, artistes i administracions són més necessaris que mai per a preservar la base i motiu de la festa, que no és una atra, no ho oblidem, que nostres centenàries i patrimonials Falles.

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt