Acta de concessió del Premi «Pep de l’horta» I edició

 In acta, Casal Bernat i Baldoví, concessió, pep de l'horta

ACTA DE CONCESSIÓ DEL PREMI “PEP DE L’HORTA» EN LA SEUA I EDICIÓ.


El Casal Bernat i Baldoví ha creat enguany el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell en que es manifeste una millor reivindicació o posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social…). La Junta Comarcal està composta per les poblacions d’Alaquàs, Albal, Aldaya, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla.


El jurat, compost per membres d’esta associació, ha visitat les exposicions de tots els municipis, de les que, en una primera ronda, ha extret tretze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos els membres relacionats directament o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets el ninot guanyador d’este Premi.
Fent el reconte de vots assignables per cada jurat als ninots, ha obtés la màxima puntuació i és el Premi “Pep de l’Horta” 2018 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Reis Catòlics de Silla, en 13 punts. Este ninot representa una parella de valencians sobre una barca que reivindiquen la lluita pel Port de Silla, l’Albufera i l’arròs valencià.


Destaquen també els segon i tercer classificats, ninot infantil de Corts Valencianes d’Aldaya (troballa de l’estàtua fragmentada del “Baco d’Aldaya”), en 11 punts, i ninot gran de Barri Sant Francesc de Manises (una fallera vestida en seda chinenca, en una tassa de té i unes traques darrere, en un paralelisme del patrimoni valencià/maniser i de China: seda, ceràmica i pólvora), en 8 punts.

El premi en forma d’estandart serà entregat al guanyador en la Gala de la Junta Comarcal a celebrar despuix de Falles.


En Valéncia Ciutat a dèu de març de 2020.


EL PRESIDENT                                                              EL SECRETARI
Òscar Rueda                                                                     Joan J. Gimeno

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt