Acta de concessió del Premi «Pep de l’horta» II edició

 In acta, Casal Bernat i Baldoví, concessió, Junta Comarcal de Falles de l'Horta Sur, pep de l'horta

ACTA DE CONCESSIÓ DEL PREMI “PEP DE L’HORTA» EN LA SEUA II EDICIÓ.


El Casal Bernat creà en 2018 el Premi «Pep de l’Horta» per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell que millor posara en valor o reivindicara el Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social…).


Un jurat, compost per membres d’esta Associació, ha visitat les exposicions d’Alaquàs, Albal, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla, de les que ha extret catorze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos de votar els membres relacionats directa o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, s’ha decidit per vots individuals i secrets de cada component el ninot guanyador d’este Premi.


Fent el reconte de vots, ha obtés la máxima puntuació i és Premi «Pep de l’Horta» de 2019 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Barri Sant Francesc de Manises, en 24 punts. Este ninot representa una manisera vestida de valenciana, pero en la falda feta de taulellets de ceràmic de Manises, i ha d’anar en conte de que ningú l’engatuce i li furte el seu patrimoni ceràmic.


Destaquem també les dos Mencions Honorífiques:

Una per al ninot infantil presentat per la Falla Plaça d’Europa d’Aldaya (in memoriam del compositor aldayer Bernabé Sanchís Porta, en uns fallerets entorn del campanar de l’Iglésia de l’Anunciació d’Aldaya), i el ninot gran de País Valencià de Picanya (el ninot fa una defensa de la música tradicional valenciana, posant-la al nivell de la música clàssica), abdós en 11 punts. 

I l’atra per al ninot infantil presentat per la Falla El Charco de Catarroja – Les Grupes de Sorolla – identificat en el nº 1 de l’exposició del ninot de Catarroja. Este ninot es un homenage a Sorolla, a la pintura valenciana i a les nostres tradicions i es obra de MiriamGSandemetrio.

El premi en forma d’estandart serà entregat al guanyador en la Gala  de la Junta Comarcal, a celebrar en passar Falles.

Enhorabona a totes les comissions participants, i en especial a les guanyadores.


En Valéncia Ciutat a quinze de març de 2019.


EL PRESIDENT                                                              EL SECRETARI
Òscar Rueda                                                                     Joan J. Gimeno

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt