Acta de concessió del Premi «Pep de l’horta» IV edició

 In acta, Casal Bernat i Baldoví, concessió, Junta Comarcal de Falles de l'Horta Sur, pep de l'horta

ACTA DE CONCESSIÓ DEL PREMI “PEP DE L’HORTA» EN LA SEUA IV EDICIÓ.


El Casal Bernat i Baldoví promou el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer el ninot, entre tots els exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, en que se manifestara una posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social,…) o es reivindicara front als atacs al mateix.


Aixina un Jurat, compost per membres d’esta Associació, ha visitat totes estes exposicions, de les que ha extret els possibles candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos de votar els membres relacionats directa o indirectament en qualsevol Falla concursant, se va decidir per vots individuals i secrets de cada component el ninot guanyador d’este Premi.


Fent el reconte de vots assignables per cada Jurat als ninots, ha obtés la máxima puntuació i Premi “Pep de l’Horta” 2023 el ninot presentat per la Comissió de la Falla El Centenar de la Ploma de Catarroja, identificat en el nº 19 de l’exposició i del Ninot de Catarroja, baix el lema: Per un grapat de dólars, en 31 punts. Este ninot reivindica l’idioma valencià i deixa constància de tots aquells que per un grapat de billets varen abraçar atra normativa. El lema de la falla es: Pols d’estreles i l’artista faller es Òscar García.


Destaquem també les dos Mencions Honorífiques:

Una per al ninot infantil presentat per la Falla Plaça Lepanto de Benetússer – Al Forn del nostre barri en Sant Donís – identificat en el nº03 de l’exposició del Ninot de Benetússer. Este ninot reproduix el forn del barri i adicionalment reivindica les nostres tradicions i els nostres dolços. Forma part de la falla infantil de Lema: 12 mesos 12 dolços de Falles Tedi Chichanova.

I l’atra per al ninot infantil presentat per la Falla El Charco de Catarroja – Les Grupes de Sorolla – identificat en el nº 1 de l’exposició del ninot de Catarroja. Este ninot es un homenage a Sorolla, a la pintura valenciana i a les nostres tradicions i es obra de MiriamGSandemetrio.

En 19 i 18 punts respectivament.

El premi en forma d’estandart serà entregat al guanyador en la tradicional Gala  que organisa la Junta Comarcal Fallera de l’Horta Sur.


En Valéncia Ciutat a quinze de març de 2023.


EL PRESIDENT                                                              EL SECRETARI
Òscar Rueda                                                                     Joan J. Gimeno

Recommended Posts
Contacta en Casal Bernat i Baldoví

Pots contactar en nosatres en el següent formulari

Not readable? Change text. captcha txt